Blog

HomeCultureLe Guaite di Noemi – Passion, hard work and endless love!

Le Guaite di Noemi – Passion, hard work and endless love!

«It is not a question of fashion-following, of time, of money or simple duty…It is purely a question of love…» sier Nemi Pizzighella, noe som virkelig beskriver vår unge, energiske, lidenskaplige og kunnskapsrike vinprodusent fra Mezzane di Sotto i Veneto-regionen.

——————————————————————————————————————-

13. – 15. februar kommer Noemi Pizzighella til Drammen Vinfestival og Asker, kvinnen bak Le Guaite di Noemi, en unik kvinne med utømmelig energi og teft som vil trollbinde deg med sitt energiske vesen og vinkunnskap. 

Noemi Pizzighella er en ung talentfull vinprodusent bak merket Le Guaite di Noemi, en vingård som ligger i Mezzane di Sotto i Veneto-regionen. Noemi er en engasjert vinprodusent som gjerne snakker på inn- og utpust og som har jobbet på familiens vingård siden hun var 8 år gammel, og kun 22 år gammel tok hun over all styring av vingården i 2016. Hun er utdannet sommelier og nå studerer hun jordbruk. En virkelig ildsjel for vin og vinproduksjon.  

Da Noemi overtok vingården til familien, var navnet til vingården Le Guaite di Giulietta, noe av det første Neomi endret da hun tok over. Navnet ble endret til Le Guaite di Neomi, med hennes enkle forklaring, at det er Noemi hun heter. Videre var det salg og merkevarebygging internasjonalt som sto sentralt. Moren og faren var ikke like stødige i engelsk og derfor ble eksportsatsing internasjonalt vanskelig for dem. Selv om Noemi har tatt over styringen jobber fremdeles foreldrene på gården, far jobber i vinmarkene og mor er sjef for kjelleren. 

I dag har Noemi syv viner i sin portefølje og i 2018 var produksjonen på 29.500 flasker, noe som vil tilsi en liten produksjon, men denne mengden er faktisk en økning på over 40% fra 2016. Noemi sin plan er ikke å bli en stor produsent eller å ha en fabrikk som hun sier selv, men et mål om å doble produksjonen de har i dag. 

Det er viktig for Noemi at vinene hennes har en god balanse, derfor lar hun vinen ligge lenge i kjelleren før de sender dem ut til de ulike markedene. Amaronen lagres på fat i tre år, deretter fire år på flaske. 

Ble du mer nysgjerrig på denne unge fremadstormende vinprodusenten, med de utsøkte vinene? Bestill gjerne billetter til Winemaker tasting i Asker 13.februar kl.19.00 eller Drammen vinfestival 15.februar kl.16.00.