Blog

HomeCultureKlare for Moss Vinfestival 7.mars!

Klare for Moss Vinfestival 7.mars!

Vi i Vinio gleder oss stort til Moss Vinfestival 7.mars!

Vi har i den forbindelse samlet en liten presentasjon, av de ulike vinprodusentene du vil få smake viner fra under messen hos oss.

Tenuta Santa di Gaetano Bertani

Som mange har fått med seg, får vi besøk av vår ærverdige vinprodusent Tenuta Santa di Gaetano Bertani, som vil stå og presentere sine førsteklasses viner fra Veneto regionen. Dette er en gylden sjanse til å få smake og snakke med en av Veneto-regionens mest tradisjonsrike familie, innen vinproduksjon.

Bak Bertani-familiens navn ligger det århundrer med kunnskap og vinproduksjon. Deres aktivitet i Valpolicella-regionen kan stammes helt tilbake til midten av femtenhundretallet ifølge offentlige papirer. Det var med den dypeste respekt for tradisjon og kjærlighet Brødrene Gaetano og Giovan Battista Bertani etablerte seg som selskap på siste halvdel av 1800-tallet. Med familiens tradisjon og kunnskap, utviklet de videre selskapet med sin kommersiell teft og nyskapende drivkraft, både innen produksjon og dyrkingsområdene.

I dag opprettholder Gaetano Bertani, oldebarnet til den grunnleggende broren Gaetano, og hans sønner, Giovanni og Guglielmo, familietradisjonen og filosofien. Ved å kombinere tradisjonelle metoder, avansert teknologi og erfaring som er gitt gjennom generasjoner av familietradisjon, produserer de viner som er det fulle uttrykket for landet deres.

I tillegg til å presentere vinene sine på Moss Vinfestival, vil Tenuta Santa di Gaetano Bertani ha to eksklusive Refsnes Gods 6.mars med sine 7 viner + 5 ekstra eksklusive eldre årganger og Winemakers Dinners på Onkel Blå 7.mars 20.30.

Le Guaite di Noemi

Noemi er vokst opp på familiens Vingård, 15 km nord for Verona, og i 2016 og etter mange års erfaring tok hun over vingården som har fått mange gode omtaler verden over. Hun lager blant annet viner som Amarone, Ripasso og Recioto.

Det er viktig for Noemi at vinene hennes har en god balanse, derfor lar hun vinen ligge lenge i kjelleren før de sender dem ut til de ulike markedene. Amaronen lagres på fat i tre år, deretter fire år på flaske.

Hjemmeside Facebook

La Barbatella

Cascina La Barbatella har siden 1983 produsert viner som har høstet stor anerkjennelse. Lokalisert i Asti i Piemonte, nærmere bestemt Nizza Monferrato, produseres årlig et lite knippe viner. Opprinnelig drev Sonvico familien gården med stø hånd og høstet stor anerkjennelse, men i 2010 tok Lawrence og Cynthis Perego over og fører tradisjonen videre.

På sine 5 hektar dyrkes bl.a. Barbera, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Sauvignon Blanc og Cortese druer – ifølge produsenten for å representere druene fra verdens viktigste vinregioner (Burgund, Bordeaux og Piemonte).

Variasjonen er med andre ord stor i La Barbatellas lineup.

Hjemmeside, Facebook

Curto Marco

Azienda Agricola Curto Marco er et lysende eksempel på en vinprodusent som ligger i skjæringspunktet mellom det tradisjonelle og det moderne Barolo. Vingården ligger i La Morra, 15 km sør for Alba. Området er kjent for kraftige men likevel elegante viner, som også gjenspeiles i vinene fra Curto. Etter 60 års drift på sine 4 hektar har Curto Vini tatt steget opp til en de viktigste produsentene i området.

Hjemmeside, Facebook

Le Salette

Siden 1890 har Scamperle familien dyrket druer og produsert vin i Fumane som ligger omtrent 20 km nord-vest for Verona. Fumane er en av i alt 5 byer som utgjør det klassiske Valpolicella området – Valpolicella Classico DOC. Vinene til Scamperle familien er oppkalt etter kirken Le Salette som troner over Fumane by.

De har fokus på kvalitet og en “kjærlighet for jorden” som Franco selv sier det, har gitt Le Salette anerkjennelse som en av områdets beste produsenter.

I dag utgjør vel 80 mål med vinmarker grunnlaget som Franco Scamperle og hans to sønner, Cesare og Giulia, bearbeider videre til godt balanserte og komplekse viner.

Hjemmeside, Facebook

Le bertarole – økologisk sertifisert.

Byen Fumane i den nordre delen av det klassiske Valpolicella området, også kalt Valpolicella Classico finner vi Azienda Agricola Le Bertarole. Eiendommen daterer seg tilbake til 1400 tallet, men det var først tidlig på 1920 tallet at familien Venturini kjøpte gården fra den lokale greven Ravignani.

I 1993, etter stort sett å ha produsert vin i beskjedne mengder til familie og venner, profesjonaliserer Giordini Venturini driften og selger vinen under merkevaren Le Bertarole. Hans to sønner, Marco og Fabio fører i dag vintradisjonene videre under mottoet «Tradisjon først og fremst.» Vinene som produseres er derfor av den klassiske skolen og er litt tørrere i stilen. Familien har hele tiden jobbet med miljøet i fokus og i 2017 la de om til økologisk drift – alle viner produsert etter dette, er dermed økologisk sertifisert.

Forvent tradisjonelle og godt balanserte viner med masser av særpreg.

Hjemmeside, Facebook

Domaine Laurent Vogt – økologisk sertifisert

Familien Vogts eiendommer strekker seg over 11 hektar med vinmarker på terroirene Rotstein, Wolxheim og Grand Cru Altenberg de Wolxheim 20 km. vest for Strasbourg i Alsace.

Vinhuset daterer tilbake til 1970 hvor Laurent Vogt og hans kone Marie-Anne startet i det små og med tiden kjøpte seg mer og mer land. Visjonen var å kunne tilby kvalitetsvin fra alle de viktigste druesortene i Alsace.

I 1988 tok sønnen Thomas Vogt over roret og styrer i dag med stø hånd med hjelp fra sin kone Sylvie. Visjonen til forfedrene er langt på vei oppfylt og det produseres i dag et bredt spekter av viner som dekker alt fra tørre mineralske til fruktige og søte.

I 2010 konverterte Vogt til økologisk landbruk og alt som produseres er således økologisk sertifisert.

Hjemmeside, Facebook

Domaine Jean-Claude Buecher

Jean-Claude Buecher og hans kone Sylviane har bygget opp vinhuset som bærer familienavnet fra grunnen av. Et ønske om å være fullt og helt egenhjulpet ble oppfylt i 1986 etter 7 år med hardt arbeide. Familiebedriften fremstår i dag som en topp moderne produsent av Cremant fra Alsace.

Totalt produseres en serie på 8 forskjellige cremanter på druene Pinot Noir, Pinot Blanc, Pinot Auxerrois og Chardonnay fra vinmarkene som strekker seg over 7 hektar rett utenfor Colmar.

I de senere årene har også sønnen Frank involvert seg i produksjonen, og med sin bakgrunn fra kjemi har han ytterligere profesjonalisert vinifikasjonen.

Familien Buecher jobber i dag for en omlegging til økologisk drift og sikter mot sertifisering innen 2020.

Hjemmeside, Facebook

Domain Jean-Paul Schmitt – økologisk og biodynamisk sertifisert

Domaine Jean-Paul Schmitt er en liten familiedrevet vingård i byen Scherwiller i Bas Rhin regionen i Alsace. Karrig, men likevel fruktbart jordsmonn på totalt 8 hektar med sør-østlig eksponering og eksepsjonelt varmt mikroklima legger alt til rette for produksjon av kvalitetsvin.

Her produseres en rekke forskjellige viner på kjente druesorter fra Alsace, og siden 2009 er alt enten økologisk eller biodynamisk sertifisert. Jean-Paul er lidenskapelig opptatt av å drive vingården i ett med naturen; all innhøsting gjøres derfor for hånd og maskinelt utstyr er byttet ut til fordel for hest. Resultatet er naturlige, dypt konsentrerte og komplekse viner.

Hjemmeside